Крім звичайних термометрів для духових шаф (духовок) існують ще спеціальні термометри для вимірювання температури самого продукту. Причому не зовні, а зсередини. Такі термометри застосовуються для правильного приготування м'ясних страв. Справа в тому, що різні вироби з м'яса повинні готуватися при строго певній температурі.
Причому першорядне значення має саме температура всередині шматка м'яса, як, наприклад, при приготуванні ростбіфа або стейка з «кров'ю». Зовні шматок м'яса повинен мати тонку хрустку скоринку, а всередині залишатися соковитим і ніжним. Крім того кожне м'ясо будь то телятина, свинина або баранина має свою температуру готовності.
При запіканні м'яса в духовці головне, щоб всередині, шматок м'яса був добре пропеченим. Всередині шматка м'яса або дичини можуть перебувати бактерії, які можуть заподіяти шкоду здоров'ю. При певній температурі вони гинуть. Термометр для духовки показує температуру всередині камери, тоді як термометр для м'яса забезпечений щупом, який дозволить заміряти температуру саме всередині шматка м'яса або дичини.
При приготуванні м'ясної страви будемо орієнтуватися на внутрішню температуру.
- Яловичина, просмажена не до кінця, але цілком їстівна і соковита 60 – 62° C.
- Добре просмажена яловичина 76° C.
- Баранина 80 – 84° C.
- Свинина 82 – 85° C.
- Птах 93 – 96° C.
При запіканні м'яса так само важливо не перетримати його в духовій шафі, інакше м'ясо вийде пересушеним і несмачним.
Технічні характеристики:
- Температурний діапазон: 0-100 °C/0-200 °F
- Вимірювальний зонд: Ø5*120 мм
- Розмір: 35.5*4.5*2.5 см
- Автоматичне відключення живлення.
- Розмір: 35.5*4.5*2.5 см
- Матеріал: ABS + нержавіюча сталь 304
- Харчування: 2 ААА
- Довжина виделки 35 см
Комплектація:
1. Цифровий термометр-вилка
2. Коробка
3. Інструкція англійською мовою.